Vooruitzichten beurzen in het najaar van 2020

Ook bij Expo Display Service staat geen glazen bol waaruit we de toekomst kunnen lezen. Maar wat zijn de verwachtingen als straks de voornaamste maatregelen tegen Corona versoepeld worden?

Op dit moment is er eigenlijk alleen nog maar een groot vraagteken rondom evenementen waar veel mensen mogen samen komen. Bijvoorbeeld een publieke beurs, vakbeurs en festivals of andere grootschalige evenementen. Omdat er nu toch al grote gelegenheden open zijn en manifestaties gehouden zijn met meer dan 10.000 mensen, zou daaruit vertrouwen getankt kunnen worden.

Een echt teken laat nog altijd op zich wachten, maar de noodzaak voor duidelijke afspraken voor beurzen in september en daarna is er. Je kunt niet eenvoudig zeggen dat er over twee weken weer met beurzen gestart mag worden. Een beurs voorbereiden kost al gauw een half jaar (en dat is al aan de krappe kant). Er staan op dit moment beurzen gepland vanaf september. Organisaties, venues, exposanten, bezoekers en standbouwers willen nu weten wat men kan verwachten.

Op dit moment zijn er gesprekken gaande achter de schermen wat de protocollen moeten zijn om gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Het type beurs wat de rest van het jaar discutabel zal blijven is de mondiale. Omdat niet verwacht wordt, dat exposanten en bezoekers intercontinentaal zullen reizen voor een beurs.

Maar evenementen als een locale beurs, een congres, seminar, conferentie en zelfs een internationale Europese beurs kunnen best plaatsvinden vanaf in ieder geval eind september. In Duitsland, Oostenrijk en Belgie is men al zover dat men eerder beurzen toestaat. Zo zijn er in Duitsland en Oostenrijk alweer beurzen vanaf nu mogelijk. Men plant nu naar eind augustus omdat, zoals eerder vermeld, er nu eenmaal wel wat organisatie bij komt kijken dan alleen maar de deuren open zetten. En we gaan natuurlijk de vakantieperiode in.

Laten we hopen dat we na de zomer elkaar weer face-to-face en zonder al te zware voorwaarden kunnen ontmoeten. De ontwikkeling van een vaccin zal daar zeker bij helpen. Tot die tijd werken beursorganisaties met protocollen om risico op verspreiding van het Corona virus uit te sluiten. Oplossingen die vooral in tijd, ruimte en hygiëne gezocht zullen worden. Eén ding is zeker: het gaat weer starten! Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Kunnen wij je helpen met meer informatie over beurzen, deelname of standbouw? Bel 055-323855 of vul het onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op. Op www.beursstand.nl vind je alvast 1000+ beursstand concepten in onze EXPO STAND CONFIGURATOR met prijzen om alvast wat inspiratie op te doen. We bespreken ook graag je wensenlijst om van daaruit (gratis!) een 3D beursstand design te maken. We zijn actief in bijna elke Europe stad.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.